2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Pažadai ir tikslai



Kaip seniai tai dariau!!! O prisiminti ir pakartoti verta. Anksčiau mėgau prieš naujus metus prisigalvoti sau įgyvendinamų ir kartais (dažnai) neįgyvendininamų tikslų. Kai kurie tikslai taip ir likdavo tik pažadais... Bet mano kuklia nuomone, reikia iš savęs reikalauti šiek tiek daugiau nei gali. Ir kam tada tie tikslai, jei jie tokie paprasti, kasdieniški ir itin apčiuopiami, suskaičiuojami? Taip, sutinku, galbūt pasitenkinimas ir savivertė išauga, matant prieš save tikslius skaičiukus, kurie gražiai ir nuosekliai mažėja arba didėja bėgant dienoms iki finišo tiesiosios. Bet aš esu tas žmogus, kuris šiek tiek idealizuoja, maksimalizuoja ... sakyčiau netgi - haliucionizuoja ir taip toliau, ir panašiai.


Pradėdama rašyti šį įrašą dar nežinau, koks bus tas mano kitų metų tikslų/pažadų sąrašas, nebuvo laiko kada rūpestingai apgalvoti ir suplanuoti tuos dalykus. Todėl pasinaudosiu patarimu, rastu ypatingai puikiame(!) tinklaraštyje - Cinamonasirvanile.blogspot.com. 

Taigi, pradžiai atsakysiu sau į tris klausimus:

  • Kas man yra svarbu, reikšminga? Šeima, draugai (karjera... tik su išlyga... šiemet dar galiu sau leisti stipriai negalvoti, kas bus kai baigsis mano atostogos...), laimingi mane supantys žmonės, net ir tie, kurių nepažįstu, Žemei draugiškas gyvenimo būdas, mažieji mūsų draugai - gyvūnėliai...
  • Ką man yra smagu, malonu veikti? Žaisti, keliauti, pažinti naujus žmones, atrasti, suprasti, išmokti, dovanoti, gaminti...
  • Kokie yra mano gabumai, stipriosios pusės? Gebėjimas pabūti vaiku, kai to norisi, organizatore-iniciatore, kai to reikia, gebėjimas likti optimiste nors ir kaip bebūtų sunku...


Tai va, dabar viską reiktų kažkaip apjungti ir padaryti išvadas, kas ir bus mano tikslais kitąmet...

Žodžiu taip, reikalas aiškus, turiu save realizuoti, kaip mamą-žmoną-dukrą-sesę, bendruomenės narę, Žemės gyventoją ir tik vos vos - karjeristę.

Galbūt mėginsiu tęsti savo pradėtą reikalą - "mūsų dienos kaip šventė" - ir semtis idėjų iš kasdienybės bei įvairiausių pasaulyje švenčiamų progų. Konkrečius niuansus susigalvosiu, kai jau ateis metas įgyvendinti vieną ar kitą tikslą, o dabar labai abstraktūs pažadai (tikiuosi, kad tai daugiau nei pažadai) sau ir kitiems:

- kiekvieną mėnesį su šeima susiorganizuoti išvyką, pasisėdėjimą;
- kiekvieną savaitę pagaminti ką nors ypatingo (dėl viso pikto, kad neliktų alkanų burnų);
- kasdien artimam žmogui nepamiršti pasakyti gažų žodį ar tiesiog ačiū, nusišypsoti ar pralinksminti...

- dukart metuose atiduoti duoklę motinai gamtai ir prisijungti prie švaros akcijų;
- kiekvieną sezoną suburti kiek įmanoma didesnį bendraminčių ratą bendrai veiklai;
- parašyti straipsnį vietos laikraščiui (o kaip aukštai bambos šoku, ne?);
- suteikti pagalbą tiems, kuriems to labiausiai reikia bent prieš didžiąsias metų šventes;
- rūšiuoti atliekas, kiek įmanoma jas perdirbti...

- pagaliau parašyti savo MBD...
- bent viena akim sekti jurisprudenciją, naujus įstatymus, teismų praktiką, politines aktualijas;
- pasižvalgyti į darbo skelbimus, rengiamus konkursus arba susitaikyti su mintim, kad reiks dirbti ten, kur priklauso :D...

Velnias, parašiau, perskaičiau ir matau, kad visa tai gana elementaru ir mano tikslai primena normalų žmonių elgesį, na tokį, koks ir turėtų būti... hm, bet va kaip padaryti, kad sąrašas pasidarytų įspūdingesnis, o kartu visgi įgyvendinamas, taip ir neišmąstau. Tiek to, matysim, kas iš viso to išeis, svarbu geri nori, ar ne? :)

Linksmų Naujųjų.        






2 komentarai:

  1. Juste, ačiū už pagyras blog'ui :)

    Kaip padaryti pažadus labiau įgyvendinamus? Bandyti juos suskirstyti ne tik visiems metams, bet atskiriems mėnesiams, savaitėms, net dienoms (pvz, kad padarysi kažkokio darbo kažkokią dalį ar net išpildysi visą savo tikslą per sausį, susiskirstydama tą užduotį į mažesnius žingsnelius kiekvienai savaitei.) Viskas žingsneliais, mažais žingsneliais :))

    Gražių metų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Migle, kad užsukai! Tikrai, man Tavo blog'as buvo metų atradimas, radau ir negalėjau atsiplėšti, nuvogusi laiką nuo sūnaus per mobilų skaičiau ir skaičiau :)

      o sunkiausia man gal ne tie žingsneliai, o patys tikslai... norisi, kad jie būtų prasmingi ir tikslingi... o, bet, tačiau... na, blogai, kai vis ieškai ir ieškai savęs... gal ir atrasiu kada nors :) payzdžiui, šiemet!

      Panaikinti