2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Pirmi 10 niam niam




Nors smarkiai atsilieku ir reiktų pasitempti su savo sąrašų braukymu bei tikslų siekimu, bet visgi į priekį stumiuosi ir šiandien pristatau savo pirmą skanų dešimtuką.


Dėl skonio nesiginčyjama ir kas vienam skanu, kitam gal visai feee, be to, lyginti desertus su kokiu karštu patiekalu gal ir nelabai logiška, bet vis tiek surašysiu savo favoritus pirmesnius, o į galą tuos valgius, kurie įspūdžio nepaliko.

1. Pats pačiausias iš mėgintų receptų - Beatos aguonų tortas, mano pakrikštytas Aguonainiu, jo receptą galite rasti čia.

Aguonainis labai saldus torčiukas, todėl rekomenduoju skanauti su nesaldinta arbata ir nepabijoti sumažinti recepte nurodytus cukraus kiekius. Bet garantuoju, nesigraušite dėl visų tų papildomų kalorijų, nes burnoje tirpsta ir maloniai nuteikia gomurį :) 

Keletas pastebėjimų. Tortas nepagaminamas vienu ypu, teks ir aguonas pamirkyt, ir naminį kondensuota pieną išsivirti bei sulaisčius juo dar palaukti mažumėlę, bet man laikas neprailgo ir nepasakyčiau, kad buvo sudėtinga.

2. Dar vienas saldus gardėsis - keptas tinginys. Jau dukart gamintas ir dar nesyk bus kartojamas. Nors radau atsiliepimų, kad neverta švaistyti gerų produktų tokiam marmalui, norėčiau nesutikti ir griežtai paprieštarauti!!! Mano skonio receptoriams toks variantas labai labai! Svarbiausia viskas greit pasigamina, tik reikia luktelt, kol šiek tiek kremas susigers į sausainius, tada šauni orkaitėn ir trauki po 20min. degustavimui. 

3. Metas karštiems patiekalams. Cannelloni su grybų padažu gaminau sūnaus Gimimo dienos proga, svečiai gyrė, man pačiai irgi buvo skanu, tai ir jums rekmenduoju. Tik aš neapviriau makaronų, kaip nurodyta recepte, bet šliūkštelėjau daugiau padažo ir viskas puikiai iškepė. Gal kiek nusibosta kimšti mėsytę, jei gamini didesniam būriui žmonių, bet šiaip verta pasidarbuoti.

4. Jau senokai norėjau pasigaminti pusiau naminio šokolado, tai naudodamasi draugo Gimimo dienos proga ėmiau ir pagaminau jam šį skanėstą. Greita, gražu, beveik rankų darbo ir, žinoma, saldu.

5. Per viduriuką - Napoleono tortas (bagal Beatą). Labai didžiuojuosi savimi, kad išdrįsau jį pagaminti ir dar labiau džiaugiuosi, kad bandysiu dar kartą. Pirmas blynas neprisvilo, bet ir nebuvo tobulas, nepalikau kambario temperatūroje, kad susigertų kremas į lakštus, todėl valgant jie atsisluoksniavo ir buvo kietoki. Bet man svarbiausia, kad vyrui patiko, nes čia buvo dovana jo Gimimo dienos proga. Napoleono tortą jis galėtų valgyt kasdien, bet va aš nežinau, ar man nepabostų jį kepti :) 

6. Toliau koldūnas - vyniotinis pagal Gustavą. Labai paprastas, sotus ir tikrai skanus patiekalas. Nepalyginsi su parduotuviniu koldūnu... Viskas, kas namuose gaminama yra skaniau ir sveikiau, todėl raginu pamėginti pasigaminti. Aišku, galima rinktis išvaizdesnį koldūnų gaminimo būdą, raityti pynutes ir pinti kasytes, bet kai reikia greitai suktis virtuvėje, kol tėtis su vaiku išėję pasivaiščioti, tai tinka ir paprastasis vyniotinis koldūnas. Tik pirmąjį tešlos blyną šiek tiek per daug apkroviu faršu ir mėsytė krito per šonus, bet kiti pasisekė puikiai. Kartosim.

7. Dar vienas kartotinas paprastas, bet ne prastas patiekalas - grietinėlėje užkeptos bulvės. Tiesiog skanu, lietuviška ir greita, nelabai ką ir pridursi. Tiesa, neturėjau grietinėlės, tai pyliau daugiau pieno ir įdėjau naminės grietinės, gavosi puikiai.

8. Traškios krevetės su žemės riešutų ir citrininiu medaus bei sojų padažu (receptas pusiau iš galvos). Į galą nustūmiau ne todėl, kad patiekalas nevykęs, o receptas beveik iš mano galvos, bet krevetes galima pagaminti ir skaniau, o jas mes mėgstam, tai ieškosim kitų gaminimo būdų.

9. Keksiukai ant pagaliuko, kurių nuotrauką matote viršuje bus kartojami, bet pagal kitą receptą. Draugė padovanojo puikiausią silikoninę formą jiems kepti ir tokio lobio negalima neišnaudoti, bet mėginsiu kitą receptuką, nes tas, kuris buvo ant pakuotės visai ne mano skonio (priminė minkšto šakočio variantą), bet vyras juos  valgė vieną po kito ir norėjo dar ir dar.  

10. Garbingą paskutinę vietą skiriu velvetiniams keksiukams...  Nežinau, ar aš kažką blogai padariau, ar naminis sviestas buvo per didelis gėris, bet man pasirodė gerokai riebokoka, o ir tos spavos nepavyko išgauti. Namažai terlionės, o rezultatas nuvylė...

Šiam kartui tiek.

Skanaus!


4 komentarai:

  1. niam! jau nusižiūrėjau, ką gaminti per Velykas :)) dėkui ;]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Savaitgali su mama gaminsim aguonų tortą! :) Jau dabar įsivaizduoju, kaip bus skanu :) Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai verta šitą aguonainį išmėginti! Tik aš antrąkart cukraus mažiau dėčiau ;)

    AtsakytiPanaikinti