2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Bumba Dumba ir Vaikiškos knygos diena




Titui dar per daug sunku susikaupti ir klausyti, o ir suprasti turbūt dar ne viską paprasta, bet aš vis tiek kaip rūpestinga mama žvalgausi ir perku sūnui knygutes. Šitos tiesiog negalėjau nepirkti, užbūrė knygos formatas, iliustracijos ir filosofiška istorija, kuri "tinka ir ką tik bumbtelėjusiam, ir jau pradėjusiam dumbti". 
Kiekviename amžiaus tarpsnyje bumbai ir dumbai (maži ir dideli) turi visokiausių klausimų, kurie neleidžia ramiai miegoti, verčia sukti galvą, nerimti ir ieškoti atsakymų. Tik bumbukai turi tą ypatingą gebėjimą viskuo džiugiai stebėtis ir giliamintiškai domėtis juos supančiu pasauliu, kodėlčiuoti, o dumbukai dažniausiai nusivylę ir graužiami būties bei buities, neranda atsakymų iš esmės ir tiesiog be atvangos sugeba tik aimanuoti. Todėl kartais labai labai praverčia būtent tokios vaikiškos knygelės, kad įsiklausytume, įžvelgtume, suvoktume, nusišypsotume, atrastume iš naujo.

Didelis pliusas leidyklai "Vario burnos", kuri man iki šiol buvo nepažįstama, bet akimirksniu tapo  sava ir artima, tikrai malonus atradimas, o svarbiausia, kad tai - "naminis produktas", lietuviškas gėris. Tiek išore, tiek turiniu. 

Būtiniausiai noriu pagirti knygos išorę, tai yra nuostabias iliustracijas, vienu metu ir nuoširdžiai paprastas, ir kartu be galo originalias bei praktiškai pritaikomas pažindinant mažuosius su įvairiomis formomis ir gamtos reiškiniais.

Pasigrožėkite:










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą