2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Sauja gėrio. Ir šalčiai mums nebebaisūs.





Didžiai susirūpinau vos tik pradėjus rimtėti orams. Na, rimtomis klimatinėmis sąlygomis Lietuvos orų gal ir nederėtų vadinti; Naglis Šulija geriausiai pristato ir nustato veidmainius šalies orus, bet visgi šaltukas jau buvo pradėjęs žnaibyti Tituko skruostus. Taigi, aš sunerimau. Susigriebiau, kad neturiu jokio tepalo, kremo, apsaugos... Tada radau Saują gėrio. Kurios asortimentas nieku gyvu į vieną saują netilptų. Ir į abi netilptų. Bet rekomenduoju žvilgtelėti ir neabejoju, kad pagundai neatsispirsite ir Jūs.
Aš pirmiausia susigundžiau specialiu čekišku kremu „Robatko“, su kanapių aliejumi, taukmedžiu, be vandens. Gal kas tokį naudojat? Ar patiko? Aš vis dėlto įsigijau universalesnį, Danutės - iš Saujos gėrio – rekomenduotą, EMU aliejų. Buvau apie jį girdėjusi tik tiek, kad tinka vaikams. Pasidomėjau daugiau. Pasirodo, EMU – dinozaurų palikuonis – didžiulis strutis, kurio taukai naudojami ... viskam. Na, gal ne visai viskam, bet jei pasitepsi vienur kitur, blogiau tikrai nebus. Žinoma, teplioti ir vienur ir kitur būtų didelė prabanga. Kaina gana „išdidi“. Bet už tokį gėrį, galima išdidžiai pakelta galva ir plačiai atverta pinigine mokėti tiek ir dar daugiau. Žinoma, gerai paieškojus galima rasti pigesnių emu taukų, bet tokiu atveju verta pasiaiškinti, ar jie valyti, ar turi sertifikatą, nes alergiškiems vaikučiams toks emu aliejus gali padaryti „meškos paslaugą.“
Taigi, jeigu Jūs kaip ir aš, nežinojote, tai pasakysiu - šis tepalas apsaugo ir nuo šalčio, ir nuo karščio, tinka bėrimams nuo sauskelnių ir ne tik nuo jų, sutrūkinėjusioms lūpoms,  vabzdžių įgėlimų vietoms tepti... Nepykit, kad daugžodžiauju, bet kitaip neįmanoma, turiu pratęsti sąrašą, kur ir kam galima naudoti EMU aliejų: jis gydo aknę, nagų grybelį, egzemą, stabdo odos senėjimą ir plaukų slinkimą, juo galima tepti mėlynes, skaudančius raumenis ar sąnarius, pėdas, įbrėžimus, randus, nudegimus, karpas, niežtinčias, sudirgusias vietas, puikiai drėkina, tinka masažams ... dar radau keletą ligų pavadinimų, kurie man mažai ką sako, bet EMU taukai gydo ir jas (Alopecia, įgimta ichtiozė, fibromialgija, psoriasis, išialgija...), net jei kartais tektų susidurti su radiacija, tai ir čia padės EMU taukai. Viskas, jau baigiau šį sąrašą, kurį tikriausiai dar būtų galima tęsti, nes įvairūs tyrimai atskleidė, kad šis dinozauro palikuonis daro stebuklus tiek iš vidaus, tiek iš išorės.
Mudu su Tituku jau naudojamės EMU taukais, turiu pasakyti, užtenka vieno mažo lašelyčio, kad padengtų gana didelį odos plotą, taigi, manau, kad užteksim ilgam. Pa(si)tepus, jausmas labai malonus, nepalieka riebumo (tik nereikia padauginti), oda švelnutė ir minkštutė.  Žodžiu, atsiliepimai tik patys geriausi. Bet vis tiek būtų įdomu sužinoti, ką kitos mamytės naudoja mažylių skruostukams nuo šalčio saugoti. Prašom pasidalinti patirtimi.

Prisipažinsiu, kad tai ne vienintelis pirkinys iš Saujos gėrio. Peržvelgiau bemaž viską šiame puslapyje ir susidomėjau „Gintaritu“ (pirmiausia - vien dėl pavadinimo, o vėliau ir aprašymas patiko)... Ar auginant vaiką mamai tenka didelis fizinis krūvis – TAIP. Emocinis – psichinis? Tikrai TAIP. Taigi, sąžiningai geriu kasryt po pusryčių vieną tabletytę. Kol kas (po savaitės) ypatingo poveikio nepastebėjau. Mąstau, kad reiktų išgerti bent dvi tabletes. Piktnaudžiauti bijau, mama įspėjo, jog galiu nebeužmigti. Dar gi, nebuvau tikra, ar žindanti mama gali gerti „gintaritą“, bet radau informaciją interneto platybėse, jog gali ir netgi patartina, jei siekiama padidinti pienelio kiekį (na, čia ginčytina tema, daugelis specialistų netiki jokiais stebuklingais preparatais, bet bent jau žinau, kad žindyvėms „gintaritas“ neuždraustas vaisius). Be to, šis papildas rekomenduotinas ir nėščioms moterims (tonizuoja, turi antitoksinį poveikį, įtakoja medžiagų apykaitos procesus, palengvina hormoninius persitvarkymus, palaiko imuninę sistemą, užkerta kelią toksikozėms, sumažina kai kurių komplikacijų tikimybę, vaikutis vystosi optimaliomis sąlygomis, o gimdymas sutrumpėja ir tampa lengvesnis ... čia sąrašą ir pabaigsiu, kol neužsitraukiau Jūsų rūstybės už tokią reklamą...).

Žinoma, geriausia organizmą stiprinti sveika mityba ir aktyviu gyvenimo būdu, bet kai pirmenybę pradedi teikti vaiko poreikiams, tai apie save galvoti nebelieka laiko ir jėgų. Nors turiu pasakyti, kad jėgų kaip tik – kažkoks įtartinas perteklius, o tai tikrai keista, kai naktys bemiegės, o dienos tarsi nesibaigiantis maratonas. Bet visa tai ir yra stebuklas, kuriais aš vis dar tikiu ir Jums linkiu to paties. Dar palinkėsiu gėrio. Saujos gėrio.

P.S. Kadangi mėgstu susidaryti visokius TOP‘us, tai ir šįkart nepatingėsiu. Saujos gėrio gėriai:

1.      Plaukų dažai – kaip tik iš blondinės virtau ryža (deja, dažai įprastiniai, ne natūralūs... tokiems gal dar ateis laikas, kol kas čia esančioje paletėje nematau tos ryžos, kuri trauktų akį).
2.   Įvairūs aliejukai su patogiais dozatoriais. Puiki dovanėlė mielai bičiulei artėjančių švenčių proga.
3.      Muilo drožlės, kurias norėčiau išmėginti, kai baigsis dar nėštumo metu pirkti milteliai.
4.      Dušo gelis vyrui, mėgstančiam aštrumą (SU IMBIERU).
5. Dar viena gera dovana – aromatinė lempa, pati esu gavusi dovanų panašią lemputę ir gardų aromatą, man patiko labai labai, manau, kad ir kiti džiaugtųsi tokia dovanėle.


P.P.S. išduosiu paslaptį, kad Sauja gėrio vaikišką gėrio asortimentą žada gerokai papildyti. Su nekantrumu lauksiu. 

P.P.S. Dabar jau tikrai baigiau savo traktatą :) Tikiuosi, kad informacija kam nors bus naudinga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą