2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

Iššūkis - knyga Nr.6 - E. Mazlish, A. Faber "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų"




Na, ką - ėmiausi literatūros vaikų auklėjimo klausimais. Vos tik pradėjusi skaityti, mažumėlę išsigandau to, kas gali laukti ateityje ir supratau, kad visi dabartiniai vargeliai, juokingos smulkmenos lyginant su tuo, kas laukia...


Tiesa, verčiau puslapius ir mosikavau galva, raukiausi ir abejojau, ar visi patarimai geri, kėliau klausimus, sekančius vieną po kito ir... tolesniuose puslapiuose pasirodydavo gana protingi ir teisingi atsakymai bei patarimai. 

Knygoje rasite daug užduočių tėveliams, praktikuotis visai geras sumanymas ir turiu pasakyti, reikia gerai pasukti galvą, kad tinkamai atliktum tas užduotis... Be to, čia nemažai paveikslėlių-dialogų, kurie padeda geriau įsiminti patarimus. Ir žinau, kad mano vyrui būtent tie "komiksai" labiausiai ir patiks. O, taip, bruksiu ir savo antrajai puselei, kad paskaitytų šią tėvų "bibliją", šiuo klausimu norėtųsi vieningos nuomonės ir veiksmų. O ir rezultatai tada, tikėtina, bus geresni.

Man labai patiko "raštelių taktika", kai žodžiai nebeveikia, griebiuosi laiškučių, žinučių. ir t.t., su vaikais taip pat galima susirašinėti, tai jiems kažkas tokio, ko negalima ignoruoti.

Šiaip tai, žinokit, užsivedžiau ir noriu pasakityti dar kažką panašaus iš tos "operos". 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą