2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

Karamelizuoti žemės riešutai

       Prieš Kalėdas grandioziniuose kulinariniuose planuose buvo įrašytas  naminės granolos gaminimas dovanoms, bet po kūčiukų, keksiukų ir silkių pagardų gaminimo jau nebeliko nei noro, nei jėgų gardžiajai granolai. Taigi liko keli nepanaudoti ingridientai. Žemės riešutų pakelis. Viename internetiniame žurnale pamačiau karamelizuotų migdolų receptuką, tai pamaniau, kad galima ir žemės riešutus taip pagardinti. Nieko nelaukus ėmiau ir padariau.

Produktai:

200 g. žemės riešutų;
pusė šaukštelio meduolių prieskonių (galima pakeisti cinamonu);
maždaug pusė stiklinės cukraus;
šiek tiek mažiau nei pusė stiklinės vandens

Gaminimas:

cukrų sumaišyti su prieskoniais, užpilti vandeniu, išmaišyti. Supilti gautą sirupą į keptuvę, keletą sekundžių pakaitinus, berti riešutus, skrudinti kol išgaruos vanduo, o riešutai pasidengs cukruota plutele. Viskas. Skanaus :)

Nuotrauka nekokybiška, bet vis geriau nei plikas receptukas ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą