2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Grietininiai keksiukai su džemu

       Staiga užsimanai ko nors skanaus, šaldytuve riboti ištekliai, o į parduotuvę eiti labai tingisi? Tada tenka griebtis eksperimentų ir melstis virtuvės dievams, kad kas nors doro iš to bandymo išeitų ir be reikalo nebūtų sugadinti geri produktai... Ką gi, šįkart neteko nusivilti.

Patikrinus išteklius rasti produktai:

Stiklinė avižinių dribsnių,
stiklinė grietinės,
200 g. miltų,
kiaušinis,
80 g. margarino,
5 šaukštai moliūgų džemo (tiktų bet koks turimas, bet netikėtai skanus šių metų atradimas - moliūgų džemas virtas su citrinų sultimis ir cinamonu, gamintas pagal šį receptą),
2 a. š. kepimo miltelių,
3 kupini šaukštai cukraus,
žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

Avižinius dribsnius užpilame grietine ir palaikome, kol sumaišome kitus ingridientus, kad pabrinktų ir suminkštėtų. Margariną ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinį, gerai išplakame. Atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Visas tris gautas mases dedame į bendrą indą, sukrečiame džemą, gerai išmaišome, dedame po nemažą šaukštą į aliejumi pateptas formeles. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 min. 

Paveikslėlis skolintas google visagalyje ;) po karamelizuotų riešutų foto, nusprendžiau, kol kas iliustracijas tekstams skolintis... Lauksim geresnių laikų ir žmoniško fotoaparato.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą