2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Iššūkis knyga Nr. 2: Trobelė



       Hmmm, turiu pasakyti, kad iš Wm. Paul Young knygos "Trobelė" tikėjausi kažko daugiau... Internete apstu pagyrų ir liaupsių šiai istorijai. Netgi dar daugiau - knyga kai kuriems atvėrė religinius kelius, o gal ir klystkelius... Nežinau, manęs knyga neįtikino ir nesupurtė. Žinoma, pati istorija be galo skaudi ir liūdna. 
      Vaiko netektis ir praradimas dėl žemėje besišlaistančių maniakų pasitenkinimo - kažkas žiauraus ir protu nesuvokiamo. Puikiai galiu suprasti knygos herojaus - Mako - ir jo šeimos išgyvenimus po mažos mergytės pagrobimo. Dėl nelaimės gali kaltinti serijinį žudiką, save, Dievą... Ramybė ir susitaikymas niekuomet neateis ir nepalengvins sielos kančių. Tačiau knygoje viskas kitaip... Makas sulaukia laiško iš... Dievo, kuris kviečia kartu praleisti savaitgalį toje trobelėje, kurioje buvo aptikta nužudytos mažylės suknelė ir kraujo dėmė... Makas ryžtasi kelionei ir akistatai su Dievu... Knyga - tai dialogas su Tėte (taip vadinamas Dievas kažkodėl mane be galo erzino), dialoguose aptariama daug skaudulių, religinių temų, Makas atranda nusiraminimą, išmoksta atleisti, gyventi santykyje su Dievu, aplinkiniais ir savimi... Kai kurios mintys knygoje išties geros ir teisingos. Bet nemažai tokių nereikalingų "pašalinių" nukrypimų - vos ne kiekviename skyriuje įterpiama scena apie maistą, kai kurie klausimai Dievui gana lėkšti ir veikiausiai niekuomet tokių neišdrįstume užduoti su juo susidūrę... Bet visgi labai norint suartėti su Aukščiausiuoju, galima bandyti įsijausti į knygą ir atrasti joje tai, ko ieškai. 
       Kai kurių kritikų autorius yra kaltinamas už religinių dogmų nesilaikymą, tikėjimo tiesų iškraipymą, bet šioje vietoje sutikčiau su Wm. Paul Young. Kiekvienas iš mūsų turi tam tikrą Dievo suvokimą ir pajautimą, todėl mano nuomone, svarbu ne aklai ir fanatiškai sekti Biblijiniu Dievu, bet rasti kelią į tikėjimą...

Bendras vertinimas - 8.


2 komentarai:

  1. Mano irgi panaši nuomonė apie šią knygą. Dažniausiai taip jau būna su tais best selleriais... Parašyti masėms, dėl to atrodo tokie ne per daug gilūs, kad ir įdomu būtų, bet, kad per daug nieko nekapstytų. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visų pirma, taip nustebau sulaukusi žinutės apie komentarą, maniau, kad nelabai čia kas ir užklysta... Bet labai labai smagu, kad visgi užsukot ir palikot savo komentarą. Taigi, ačiū už apsilankymą ir paskatinimą grįžti prie rašinėjimo, kad ir kaip neturiu tam laiko :)
      O antra, tikrai - best seller'iai kažkaip vis pagauna ant kabliuko, įsigyju knygą ir dažniausiai nelieku sužavėta... Gal čia aš per daug išranki, o gal tiesiog prie širdies kiek kitokie skaitiniai. Senokai skaičiau kažką tokio nepamirštamo... Reikia leistis į paieškas :)

      Panaikinti