Atrodo, visiškai baigiu įsitikint tuo, jog tortą iškept - nieko sudėtingo. Tiesą sakant, kai kurie pyragai daug sudėtingesni, nei šis tortukas :)
Biskvitui
5 kiaušinių,
250 g. cukraus,
100 ml. plakamos grietinėlės (35% riebumo),
40 g. aguonų (3-4 šaukštų),
160 g. miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui
500 ml. plakamos grietinėlės (35% riebumo),
500 ml. natūralaus jogurto,
0,5 indelio (200 g) sutirštinto, saldinto kondensuoto pieno,
3 šaukštų želatinos (30-35g),
Sirupui
100 ml. degtinės,
0,5 indelio (200 g) sutirštinto, saldinto kondensuoto pieno.
Gaminame tortą:
Pradžia, kaip visada, biskvitinė.
1. Įjunkite orkaitę - temperatūra 190 laipsnių C. Kepimo formą ištieskite sviestiniu popieriumi.
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir pradėkite darbuotis elektriniu plakikliu. Plakite, kol masės tūris keletą kartų padidės ir pabals. Tada pamažu pilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol grietinėlė gražiai susijungs su kiaušinių ir cukraus mase.
3. Miltus sumaišykite su aguonomis ir kepimo milteliais. Mišinį suberkite į kiaušinių ir grietinėlės masę, pamažu išmaišykite.
4. Tešlą pilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min. (Aš kepiau 30min.)
5. Kai biskvitas parusvės ir iškeps, ištraukite iš orkaitės ir tegu atvėsta, jei išimsite iš formos, kepinys atvės greičiau, tik bent 10min. leiskite jam dar pabūti kepimo formoje.
6. Pasiruoškite kremą. Pirmiausia į 100 ml vandens suberkite želatiną. Tegul vanduo pastovi, o želatina išbrinksta.
7. Grietinėlę lengvai išplakite, kad šiek tiek pastandėtų. Tada supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Įmaišykite jogurtą. Bus gana skysta masė.
8. Išbrinkintą želatiną pakaitinkite nedideliame puodelyje, kad ištirptų, tik neperkaitinkite ir nuolat maišykite. Tada ištirpusią želatiną supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite.
9. Dabar visą dubenį pastatykite į šaldytuvą arba kiškite į šaldymo kamerą, kol paruošite kitus dalykus, t.y. perpjausite biskvitą.
10. Biskvitą išimkite iš kepimo formos, padėkite ant pjaustymo lentelės ir vos vos prilaikydami ranka paviršių perpjaukite horizontaliai per pusę.
Turėsite du biskvito lakštus.
11. Dabar pasiruoškite sirupą: kondensuotą pieną sumaišykite su degtine.
12. Viršutinę biskvito dalį dėkite į apačią taip, kad biskvito viršus ir liktų viršuje, ir gerai palaistykite sirupu.
13. Tada ant biskvito supilkite beveik visą šaldytuve stovėjusį kremą (truputį pasilikite torto viršūnei).
14. Sirupu sulaistykite ir kitą biskvito dalį, bet tą plokštumą, kurią lietė peilis. Dėkite ant kremo. Tada nuo biskvito sluoksnio, kuris buvo kepimo formos dugne, o dabar atsidūrė torto viršuje, gražiai nuimkite kepimo popierių. Torto viršus bus lygus kaip ežeras ramų vakarą.
15. Taigi dabar tik ant viršaus užliekite kremo sluoksinį, ir viskas. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Beata puošė tortą sulaistydama šokoladu. Aš namie radau toffifee saldainių, tai jais ir nutupdžiau visą tortuką.
P.S. Naudojau 26 cm skersmens formą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą