Vakar švęsdama Cukinijų dieną, organizmą gausiai papildžiau vitamino E atsargomis.
Pasak
R. Tolvaišytę, cukinija ne tik padeda nugalėti stresą, bet ir
suaktyvina fizinį ir protinį darbingumą, stiprina nervus, smegenis ir
suaktyvina baltymų sintezę kiekvienoje ląstelėje. Be to, cukinijos
spartina medžiagų apykaitos procesus, stiprina raumenis ir širdį, šalina
iš organizmo vandenį ir žalingas medžiagas, pašalina iš žarnyno
toksinus ir “suriša” riebalus, padeda pašalinti vidurių užkietėjimus, be
to, yra puikus suliesėjimui skirtų dietų komponentas.
Žodžiu,
ne maistas, o vaistas. Jei rimtai, tai tikrai puiki daržovė, kuri tinka
ir sriubai, ir troškiniui, ir desertui. Tikras universalas. Nusičiupus
vieną žaliuokę padariau ir deserčiuką, ir vakarienę (spageti su cukinija
ir parmezanu). Plačiau apie saldųjį patiekalą.
Cukinijų keksiukai su trupinių stogeliu :)
1/2 cukinijos (vidutinio dydžio-ne ta mažulytė, bet ir neperaugusi)
stiklinė miltų
stiklinė avižinių dribsnių miltų
1 a.š.sodos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. prieskonių meduoliams
šiek tiek druskos
stiklinė cukraus
100 g. sviesto
2 dideli kiaušiniai
150 ml natūralaus jogurto
Trupinių stogeliui:
2 v.š. sviesto
2 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
1 a.š. cinamono
žiupsnelis cukraus.
Gaminimo eiga:
1. Ištirpiname sviestą, atvėsiname.
2. Cukiniją nulupame, išimame sėklas, sutarkuojame burokine tarka.
3. Dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, prieskonius, druską ir cukrų.
4. Į atvėsusį sviestą įmaišome jogurtą, įplakame kiaušinius.
5. Sviesto mišinį pirmiausia sumaišome su tarkuotomis cukinijomis, tada suberiame į miltų mišinį ir viską gerai išsukame.
6. Paruošiame trupinius sutrindami visus produktus šakute arba rankomis (darome "birų smėliuką").
7. Tešlą pilame į formeles, viršų pabarstome trupiniais. Kepame 25 min., 180° orkaitėje.
Skanaus :)
Meduolių prieskoniai keksiukams suteikia Kalėdų skonį. Visai smagu vasarą prisiminti šaltąjį sezoną.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą