Vakar nusprendžiau švęsti smaližiaudama, kadangi greta neradau jokio šyturio (netgi padoresnio filmo, tokiu pavadinimu...), o Nihgt Out'ui irgi ūpo nebuvo, tai iš rugpjūčio 7 d. švenčių liko pagerbti tik avietes ir grietinėlę. Taigi...
Jau senokai norėjau pasigaminti panna cotta - itališką grietinėlės desertą, bet matyt, teks kada nors pakartoti, nes nuo panna cotta receptūros nukrypau kaip reikiant, todėl gavosi savotiškas ir pusiau vykęs eksperimentas.
Avietinei panna cotta'i naudojau:
200 ml riebios grietinėlės,
100 ml natūralaus jogurto,
3 v.š. cukraus,
1 pakelį aviečių želė.
Iki virimo pakaitinau grietinėlę su cukrumi, išjungiau, aviečių želę užpyliau 400 ml vandens (100ml mažiau nei nurodyta ant pakelio), gerai išmaišiusi želę supyliau į grietinėlę, vėl viską sumaišiau, palaukiau, kol pravės ir suverčiau jogurtą, dar kartelį išmaišiau, supilsčiau į taures ir patalpinau į šaldytuvą stingti.
Desertas gavosi neprastas, tik kažkodėl dugne nusėdo želė sluoksnis, apsimečiau, kad taip ir turėjo būti, skoniui tas nepakenkė, o vaizdas tik įdomesnis pasidarė :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą