2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Užkoduota kalba.

   Anądien su mama ir sese vartėme senas nuotraukas ir atradom šį bei tą įdomaus, vieningai nusprendėme, kad tuo įdomiu radiniu būtinai reikia pasidalinti.
   Vaikystėje fantazijos netrūko (beje, dar ir dabar ta vaizduotė puikiai veikia), todėl prisigalvoti velnioniškai smagios veiklos, kas be ko, sugebėdavome. Su artimiausiomis kaimynėmis ir keliais giminaičiais sukūrėme grupę ROKOKO 5, surengėme vienintelį ir nepakartojamą koncertą (tai buvo labiau panašu į beždžioniukų diskoteką), sukvietėme močiutes ir senelius, surinkome pinigus už "bilietus" ir vėliau bėgom ledų į parduotuvę "ant kalniuko". Ledai buvo skanūs. "Saulės" ledai. Kainavo du litus, buvo brangiausi. Vėliau leidome laikraštį (pavadinimas, susijęs su žodžiu Kronikos, ne?), būtų įdomu dabar atrasti bent vieną egzempliorių. Dar vėliau įvyko renginys pavadinimu "Visų žvaigždžių suvažiavimas". Draugė Austė atstovavo Britni Spyrs, Monika - Eminemą, na o aš buvau Šakyra. Tiesa, nors jau buvau panelė dėvinti liemenėlę (su užpildu, be abejo), kažkaip nepamenu šio renginio, matyt, atmintis pratrynė ar nustūmė į gilesnį smegenų kampą, bet sesuo parodė nuotrauką, kurioje aš garbanotais plaukais, tigro raštais marginta palaidinuke ir atvira bamba, tai berods, kažką per miglą pamenu... Na, žinoma, kolegės taip pat buvo pasipuošusios atitinkamai.
   Buvo dar daug įvykių ir renginių, net sunku dabar juos visus atgaminti, bet kadangi pasitaikė įdomusis radinys, tai papasakosiu apie slaptą grupę, pavadinimu JAM ("uogienė" arba "Justė, Austė, Monika", gal ir daugiau buvo pavadinimo šifravimo variacijų, deja, nepamenu).
Taigi, šioje slaptoje grupėje mes turėjome slapyvardžius. Aš - Džesi Bela, Austė - Puppy Pola, Monika - kažkas su Mini..., tiksliau neatgaminu... Va ir radome ant senos nuotraukos, kitoje jos pusėje mūsų slaptos kalbos kodus. Kaip tuos kodus turėjome viena kitai perduoti irgi nežinau, bet štai pateikiu jums sąrašėlį:

111- reikia pasikalbėti. O kada gi merginoms pasikalbėti nereikėjo?
112 - turiu naujienų. Naujienos yra gerai. Žinios yra viskas.
116 - susitinkam ir kuo greičiau. O-au...
336 - susipykau su sese, broliu. Ypač aktualus Austei, kadangi ji vienturtė... Ir neaiški logika, kodėl šis kodas prasideda trejetu...
113 - gandų gandas. Apie kaimynus ir klasiokus, turbūt.
114 - pavojus. Visoms? Ar kiekvienai atskirai? O gal ir tas, ir tas?
115 - gelbėkit. HELP. SOS.
335 - daug namų darbų. Pasiteisinimas nesusitikimui ir atsakymui, negaliu į 116.
336 - nauja veikla. Besidubliuojantis kodas, gal jį naudojo Austė, kai mes su Monika turėjome kitam reikalui šį kodą?...
117 - įsimylėjau. O taip...
118 - išeinu iš JAM. Labai demokratiškas kodas.
119 - MAN labai bloga. Kodėl MAN iš didžiųjų raidžių? Ar tai irgi kodas?
222 - susipykau su tėvais. Nauja skaičių seka, prasidedanti dvejetu. Na dvejetas tikrai liūdnas skaičius.

Taigi, susipažinote su dalele mano vaikystės, turbūt dabar aiškiau, iš kur aš tokia atsiradau :)

Gražaus vakaro.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą