2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Varlytėms - šiandien ir visada - valio.

Baisiai gražus daiktas. Lenkiu galvą kroatams, kurie pasak Vikipedijos, XVII a. ir išrado šį gėrį.

Šiandien gaminam "kaspinėlių" pastą pagal J.Oliverį ;)


4 porcijoms reikia:
455 g kaspinėlių formos makaronų
1 kiaušinio
100 ml grietinės (tirštos ir riebios)
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
12 griežinėlių sūdytos bekonienos (pančetos) ar stambiai supjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės
3 saujų žirnių (šviežių ar šaldytų)
2 šakelės šviežių mėtų
2 saujos šviežiai tarkuoto parmezano (puikiai tinka džiugas)

Makaronus išvirti sūdytame vandenyje, prieš pabaigą suberti žirnelius. Keptuvėje pakepinti šoninę. Sukrėsti nusunktus makaronus, suberti dalį pjaustytų mėtos lapelių ir gerai išmaišyti. Oliver'io rekomendacija - pasilikti truputį vandens, kuriame virė makaronai.
Kol makaronai verda, pasigaminti padažą. Kiaušinį (naminį, ekologinį!) išplakti kartu su grietine, druska ir pipirais. Šį plakinį supilti ant makaronų, atsargiai išmaišyti, įpilti truputį makaronų vandens, suberti džiugo sūrų ir likusias mėtas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą